expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

5. април 2013.

Biser Mediterana - Barselona




Barselona. Grad mediteranskog mora, ljudi vedrog duha, fudbala, Gaudijevih remek dela I fenomenalnog provoda. U ovom gradu mozete ocekivati sve, od uzivanja u umetnosti koju mozete pronaci na svakoj fasadi zgrada do ludog provoda do ranih jutarnjih sati potkrepljenim dobrom klopom, popularnim hitovima u klubovima na plazi ili pak intimnijom atmosferom uz casu crnog vina I strasnim flamenkom.
Ali, svako je na neki nacin svestan da je Barselona fascinantan grad tako da cemo tekst bazirati na korisnim savetima I preporukama sta uraditi u Barseloni za potpuni dozivljaj.

Smestaj:
Nasa preporuka je Hotel Sagrada Familia 3*.  Nalazi se tik uz cuveno arhitektonsko zdanje I veoma znanu bogomolju Sagrada Familiu, Gaudijevo remek delo. Veoma komforan I moderan, ima 84 komforne sobe I izuzetan restoran koji sluzi svakog jutra mediteranski dorucak po principu svedskog stola. Idealan za city break ture.





Hrana:
Nikako ne smete da boravite u Barseloni a da ne probate savrsene “tapas” barove. Jedan od poznatijih lanaca je “Tapa Tapa” koji se moze pronaci po celom gradu. Sve na meniju je minijaturno, ali to ne znaci da restoran vodi racuna o vasoj liniji vec da se klopa po principu “pica pica”, sto bi na srpskom bilo “za bocnuti”. Dakle, mini porcije po pristupacnim cenama da ne biste imali dilemu sta poruciti vec naruciti od svega po malo. Najtoplija preporuka: Mini paella, rizoto sa 4 vrste sira, mini burgeri.




Provod:
Ako setate plazom Barseloneta, primeticete da duz obale ima nebrojano mnogo klubova I svaki je poseban na svoj nacin. Izdvojicemo Opium Mar kao napoznatiji I jedan od najekskluzivnijih klubova u Barseloni ali I sire. U ovom klubu nastupaju neki od najpoznatijih DJeva I muzicara svetske scene kao sto su David Guetta, Armin Van Buuren, Tiesto, The Black Eyed Peas I mnogi drugi. Cest posetilac kluba je I Paris Hilton sa svojom VIP pratnjom. Ali ovaj klub je prvenstveno na dobrom glasu zbog vrhunskog provoda koji se nikad ne zavrsava pre ranog jutra, uz to after party je zagarantovan.


*Mala napomena, provod u Barseloni je veoma skup tako da se pripremite da za ulaz u jednu od diskoteka izdvojite I po 40e, u nekima je pice ukljuceno u vecini nije. Takodje, dobro se odmorite jer u ovom gradu prvod pocinje posle 1 sat iza ponoci.




Znamenitost:
Iako je deo svake ture po Barseloni, ipak cemo izdvojiti Parc Guell. Ne samo da mozete da vidite prava remek dela Antonia Gaudija koji je dobar deo svog zivota ziveo u ovom parku nego mozete zaista da dozivite nirvanu. Nemojte biti lenji I popnite se do vrha parka, vredi, jer cete tamo naci najfascinantniji pogled koji ste verovatno do sada videli. Pogled puca na ceo grad koji se sudara sa mediteranskim morem. Posedite malo I gledajte u prizor, ocekujte cist naboj pozitivne energije I srece.




Fudbal:


Spanci su veoma pobozan narod ali I fudbalski fanatici. U situacijama proslave pobede kluba ili reprezentacije bi se pomislilo da je fudbal ispred religije. Ako ste ljubitelj fudbala ili ne, morate obici stadion fudbalskog kluba Barselone. Mnoge zene koje nisu ljubitelji ovog sporta (cast izuzecima) su sa stadiona Camp Nou izasle odusevljene. Mnogo istorije se moze videti u muzeju kluba, sici do terena gde se igraju neki od istorijskih fudbalskih meceva I pazariti po koji suvenir u Gift Shop-u za uspomenu. Morate priznati da je odlican osecaj setati se stazama kojima setaju neka od najvecih imena fadbala kao sto su  Messi, Pique, Iniesta, Xavi I Valdes.




Ako se odlucite za ovo putovanje u bilo koje doba godine, beogradska agencija Top Travel ce se potruditi da sve navedeno vidite I jos mnogo toga sto krasi ovaj fantastican grad. Sve sto treba da uradite jested a kazete “Idem!”.


Do sledece Top Destinacije, veliki pozdrav!


Нема коментара:

Постави коментар