expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

12. април 2013.

FESTIVAL DE MERENGUE – DOMINIKANSKA REPUBLIKA


Mnogi koji su posetili Dominikansku Republiku kazu da je njihov odmor bio vise nego “vatren”. Sta znaci vatren?! Pored tropske klime koja svakako doprinosi ovakvom osecaju, najveci stimulans je nacionalni ples koji dolazi iz ove zemlje- Merenge (Merengue).



Merenge je brzi plesni stil koji se prosirio daleko izvan svojih korena. Kako vreme prolazi, postaje sve sofisticiraniji i kompleksniji, iz koga proizilaze novi oblici, bogatiji od originalnog. Ovaj tropski, okretni ples je nastao na robovskim plantazama secera koje su ovom ostrvu omogucile da postane upravo njegov najveci proizvodjac u ovom delu sveta. Merenge predstavlja svojevrsnu kombinaciju Africkog i Latino ritma.


Na dve nedelje svake godine, najstariji grad “Novog sveta” dobija novi zivot kada ga “Fiesta de Merengue” preuzme i privuce gomile posetilaca i domacina u nameri da uzivaju uz fantasticnu muziku i ples podno porusenog utvrdjenja  koje je Kristofer Kolumbo izgradio jos pre pet vekova.
Ovaj dogadjaj je smesten u Santo Domingu, tacnije njegovom najpoznatijem bulevaru El Malecon, koji je smesten tik uz tirkizno more i bele pescane plaze.


Ovaj period u Dominikanskoj Republici je period igre, plesa, veselja i dobrog provoda. S obzirom da je ovo podrucje Kariba, svaki cosak ostrva, najmanja ulica, bar i restoran je podredjen ovom festivalu potkrepljen velikim kolicinama ruma kao njihovim nacionalnim picem. Plaze se pretvaraju u mesta na kojima se odrzavaju najludje zurke u tom delu planete.
Malo je Dominikanaca koji mogu da se odupru dobroj zabavi pogotovo ako ukljucuje njihov omiljeni ples i muziku kao sto je merenge. Stvari mogu da dostignu poprilicno intezivan nivo ali zagrejani kukovi i topli osmesi domacina uvek pozele dobrodoslicu posetiocima koji zele da se pridruze zabavi.




Saveti:
  • Bukirajte smestaj na vreme. Ovaj festival je veoma popularan sirom sveta i vrlo brzo se popune kapaciteti na ostrvu.
  •  Ukoliko volite ples i zelite aktivno da ucestvujete u festivalu, bez kondicije ne idite nikako. 
  • Ne dozvolite da budete prevareni od strane ugostitelja koji zele “brz novac”, regularna cena piva u barovima je oko 2,5$ a obroka u restoranima 8-15$.
  • S obzirom da se festival odrzava krajem jula, pocetkom avgusta, pripremite se na vrucinu jer se temperature krecu izmedju 25C i 35C. Retko se desava ali moze da dodje do tropske kise koja nikako ne moze da pokvari atmosferu vec samo da je dovede do tacke kljucanja.
  • Nemojte se drzati iskljucivo glavnih bina festivala. Zalutajte malo ulicama, neke od najboljih zurki su upravo tamo.

Festival de Merengue slavi ljubav, strast, boje, muziku, ples, jednom recju, zivot. Ovo je najbolja antistres terapija koju sebi i vasim dragim osobama mozete da prijustite.


Svakako je najtoplija preporuka da posetite ovaj festival a ujedno uzivate i u ostalim carima Dominikanske Republike kao sto su prelepe pescane plaze, autenticna kuhinja i raskosni rizortovi sa uslugom na prvoklasnom nivou. Odlucite se za ovu avanturu i svratite do nase agencije a mi cemo se postarati da ovaj nadasve aktivni odmor nikada ne ispari iz vasih secanja.

Do sledece Top Destinacije, veliki pozdrav!

Izvod: www.toptravelcentar.rs

Нема коментара:

Постави коментар